• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

HVA GJØR DU NÅR ALT DU HAR TRODD PÅ VISER SEG Å VÆRE FEIL?

21.mai 2016

Hva gjør du når alt du har trodd på viser seg å være feil? Når alle sannhetene du har skapt for deg selv som du har trodd fullt og helt på fordi du har lest det på blogger, i arikler eller i blader. Alle de sannhetene du har fulgt slavisk og etterhvert utviklet tvansmessige rutiner for å overholde HVER ENESTE DAG, ingen unntak. Jeg har heletiden fortalt meg selv at det å se trent og sunn ut krever x antall harde treningstimer i uka, gjerne lik treningsmengde med toppidrettsutøvere. At det krever et strengt kosthold der du gjerne spiser litt mindre enn det du trenger hver dag for å være ¨sikker¨ på at kiloene ikke kommer snikende, men samtidig nok til at du her energi til å trene nok. Spise supersunt, ikkeno sukker eller mengder med karbohydrater, masse grønnsaker, masse proteiner nok vitaminer og mineraler og å ha oversikt over hver eneste kalori inn eller fordelingen i ¨macros¨ hver eneste dag. Selv om dette kanskje funket bra i starten har det vist seg å være oppskriften på en megasmell, depresjon, ortoreksi, treningsavhengighet, mindreverdfølelser og generelt ALT det motsatte av hva jeg forbinner med sunnhet og helse.

Så hva med å starte å høre på egen erfaring? Faktisk finne ut hva som funker for MEG, kjenne når kroppen er i balanse, magen fungerer, overskuddet er der, LIVSGLEDEN er der og ikke minst koser deg med maten du spiser heller enn å bare spise ting pga næringsinnholdet i dem. Legge bort å høre på alle kostholdsrådene andre kommer med, tro ukritisk på alt det sosiale medier, blader og blogger påstår at er ¨det optimale kostholdet¨.

Jeg er ikke helt dum liksom. Selvfølgelig har jeg sett at jeg har vært 10 ganger mer ekstrem en alle andre, men likevell ikke fått noe mer ¨resultat¨ av den grunn. Selvfølgelig har jeg hele tiden sett at andre både har sett sunnere ut enn meg og samtidig hatt et langt mer avslappa forhold til mat og trening – men jeg har hele tiden slitt med å godta tanken om at det også kan være så ¨lett¨ for meg. Tenkt at jeg ikke ¨fortjener¨ at det er så lett. At jeg må jobbe litt hardere enn andre for å få de samme resultatene fordi jeg i bunn og grunn er et dårligere menneske enn dem.

Alle de utrolig flotte jentene jeg ser, mine gode venninner som rett og slett STRÅLER både sunnhet og glede. Ingen av de nekter seg å spise ulike matvarer eller trener maange timer hver dag. Hvorfor skulle det være nok for dem å trene et par ganger i uka, spise sunt i ukedagene men unne seg noe godt i helga – men ikke for meg?

Tenk så deilig da, om det faktisk ER så ¨lett¨ å se sunn og frisk ut, også for meg. Tenk så mye tid jeg har til overs til å LEVE. Tenk så deilig det må føles å ikke hele tiden kjempe for å være så jævlig flink på alt, men gi litt mer faen? Høre på hva du innerst inne vil, eller det kroppen trenger? Selv om dette kanskje innebærer å lige på sofaen med sjokkis i hånda en fredag. Eller på den andre siden trene ei skikkelig god og hard økt og spise noe sundt og godt fordi det er det du har lyst til, ikke fordi det er det du må gjøre.

Jeg skal ikke skryte på meg å ha lyttet til hva kroppen faktisk trenger og vil særlig lenge, MEN foreløpig funker det vertfall jævlig bra. Jeg er faktisk litt mer glad, MYE mindre stressa, har mye mer overskudd, klarer engasjere meg for ting i større grad fordi jeg VIL det og ikke MÅ det, og jeg har til og med blitt en del sterkere rent fysisk bare ved å trene MINDRE og å spise MERE. Kanskje det kan være så lett også for meg?


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now