• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

HVERDAGSGLEDER #1

22.mai 2016

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg har vært alt for flink til å fokusere på det negative de siste årene. Fokusere på det som er vanskelig og skummelt. Fokusert på alt jeg ikke får til, og hvor dårlig jeg selv er. Ikke rart jeg endte opp på bunnen for en tid tilbake når alt jeg så var det mørke og tunge! Jeg nekter å tro at man kan bli lykkelig av å fokusere på alt man ikke har, eller alt man må klare for at ting skal bli bra. JA, det er viktig å sette seg mål frem i tid, men det er og viktig å nyte det du faktisk har og ikke hele tiden skulle bli bedre (noe jeg og har skrevet mer om her: http://fridaaustmo.playblogg.no/2016/04/26/et-nytt-kapittel/)

Uansett, mitt nye prosjekt har blitt å fokusere på det som er bra i hverdagen. Alt jeg har å glede meg over, selv om det bare er små ting. Jeg har derfor startet å skrive ned 3 bra ting med dagen som har vært hver kveld før jeg legger meg. For ja: det er faktisk 3 bra ting hver eneste dag – og ofte maaange mange fler! (noe jeg på ingen måte hadde trodd for 1 måned siden)

Jeg vet selv at jeg har veldig lett for å tenke at sånne ¨lette tips til en bedre hverdag¨ er for enkle til å være sann, og ikke gir noen egentlig effekt. Men studier (http://www.psychologicalscience.org/index.php/news/releases/smiling-facilitates-stress-recovery.html) har faktisk vist at vi kan klare å ¨lure oss selv¨ til å bli litt mer lykkelig ved å gjøre noen små grep i hverdagen, ved å for eksempel smile når vi egentlig er stressa eller sint, fordi dette fører til at vi produserer lykkehormoner som videre stimulerer ulike sentre i hjernen. Daniel Selligmann sine studier har og vist at det å bli mer bevist over hva en er takknemmelig for i livet både er med på å redusere depresjon, angst, stress og øker menneskers evne til å være innovative (her: i næreingslivet). Andre studier fra bl.a Smith et al (2009) har vist at de personene som ofte føler mye stress og dermed en redusert følelse av ¨well-beeing¨ kan snu dette ved å fokusere på faktorer som er innenfor deres kontroll. For eksempel å heller fokusere på de tingene du vet du gleder deg til når du står opp neste dag heller enn å være bekymret at det er en mulighet for at det regner (noe du uansett ikke kan gjøre noe med). Faktisk hørte jeg i ¨treningspodden¨ av shapeup at 95% av de tingene vi går å bekymrer oss for at skal bli et problem, faktisk aldri blir det. Ikke at jeg vet om det er helt vitenskapelig bevist, men jeg tror faktisk det er noe i det.

Som jeg skriv i forrige innlegg ¨kan det virkelig være så enkelt å være sunn og veltrent?¨ tenker jeg litt det samme her; ¨kan det virkelig være så enkelt å bli mer lykkelig?¨. Ikke vet jeg, men en ting jeg er rimelig sikker på er at om jeg ikke prøver blir jeg i alle fall ikke noe lykkeligere. ¨If you want a change – you got to be the change¨

Jeg skjønner at dette lille prosjektet mitt kanskje ikke er så gøy for dere å følge, og kommer derfor ikke til å poste #hverdagsgleder hver dag, men samtidig håper jeg egentlig å kunne inspirere dere til å se noen av de gledene i hverdagen vi kanskje tar for gitt og ser på som ¨selvfølgeligheter¨ og kommer til å poste en del #hverdagsgleder etterhvert uansett om dere liker det eller ikke! Ikke minst er det fint for meg å kunne se tilbake på, og etterhvert se at jeg kommer nærmere det å bli frisk og mestrer de utfordringene jeg gir meg selv på veien (for deg SKAL jeg klare).

Dagens hverdagslykke: 1. sitte på café helt alene og kose meg i eget selskap, med en god kopp kaffe UTEN å tenke at alle andre tenker at jeg er en raring som sitter her uten venner. 2. Å spise vaffel til lunch 3. Å gå i skjørt uten å tenke at alle andre tenker at ¨jeg prøver for hardt¨ å se bra ut, eller er ¨overdressed¨


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now