• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

KROPPSPRESS VIA BIKINIBILDER OG SOSIALE MEDIER?

5.juli 2016

Etter jeg la ut bilde av meg selv i bikini forrige uke for å «bevise» for meg selv og andre at jeg endelig har funnet tryggheten i meg selv til å føle meg bra akkurat slik jeg er, uavhengig av både hva folk måtte mene og meg som person, kroppen min og det at jeg legger ut slike bilder har jeg tenkt en del. Skal det virkelig være nødvendig for min egen del at jeg legger ut slike bilder og tekster for å bevise at jeg er trygg på meg selv? Er det ikke nok å være den personen jeg ønsker å være, uten å alltid søke bekreftelse eller å bevise for meg selv at det er sånn?

Det er jo ikke til å skyve under en stol at slike bilder er med på å skape et visst kroppspress, og at jeg er med på å skape et press eller ideale jeg ikke ønsker. Selv om meningen bak bildet på ingen måte var å vise meg frem eller å påstå at jeg har funnet den optimale balansen i livet i forhold til andre vet jeg jo at andre usikre jenter har veldig lett for å sammenlikne seg med slike bilder, og deretter finne «feil» på seg selv (har selv vært der for å si det sånn).

Et fokus på kropp og det ytre er stikk i strid med budskapet jeg ønsker å fremme med denne bloggen. Jeg ønsker jo å spre inspirasjon og motivasjon for at det er mulig å komme seg bort fra en psyke som preges av konstant mindreverdighetsfølelse, stadig sammenlikning med andre og tanker om at det er okei å leve et liv fult av begrensninger, rutiner og tvang. Jeg vil og inspirere andre til å tørre å utforske hvem de ønsker å være, tørre å stole på at denne personen er mer enn bra nok uavhengig av det ytre eller ens prestasjoner og at det er mulig for alle å hele tiden bli litt mer lykkelig om vi bare er mer bevist på å styre livet etter egne ønsker heller enn andres forventninger.

Det er ikke meningen å ha en «forsvarstale» her, jeg vil bare få frem meningen bak bildet i riktig lys, da jeg ser dobbeltmoralen i det å legge det ut. Jeg står fortsatt for det jeg skrev om at jeg faktisk tørr å si at jeg er utrolig stolt over hvor langt jeg har kommet, og at veien dit jeg er i dag har vært en kamp – men på alle måter verdt slitet. Jeg mener og det til syvende og sist ikke handler om hvordan kroppen i seg selv ser ut, men at det er om en er trygg på at den personen en er uavhengig av utseendet, prestasjoner og status som avgjør om en kan gå inn i et rom med selvtillit, en indre ro og uten behovet for å sammenlikne seg med de andre rundt.


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now