• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

MENNESKETS GRUNNLEGGENDE BEHOV OM NÆRHET OG TILHØRIGHET

24.august 2016

Det er et menneskelig behov å trenge nærhet og tilhørighet, men for å komme nær andre må vi fjerne murene vi setter opp rundt oss. Vi må tørre å vise at vi har feil, ikke får til alt til en hver tid og at livet ikke alltid er bare glansbilder. Nærhet skapes når vi ser personen og følelsene som ligger bak de handlingene andre gjør, eller hva de sier. Ofte er det vanskelig å se dette, når personen selv bare fokuserer utover, på prestasjoner eller på utseendet og jobber hardt med å vedlikeholde en feilfri fasade. En slik fasade har sjelden åpninger der andre slippes inn i sårbarheten, og en kan dermed bli veldig alene om både følelser og tanker, og en får ikke de nære relasjonene vi mennesker trenger – både for å føle oss forstått, føle mening, og for å være en del av et større fellesskap. /react-text

Det er en kunst å ha den grunnleggende troen på seg selv som kreves for å vise også de svake sidene våre. Vi er redde for at vår verdi blir lavere om vi ikke mestrer noe, og at folk da blir mindre glad i oss. Men kjærlighet er ikke noe en fortjener. Kjærlighet er noe en gir og tar i mot med glede. Vi er glad i andre for hva de ER, ikke hva de GJØR. Hvorfor skal du da ikke kunne akseptere deg selv for den du er, uavhengig av hva du presterer på samme måte som du gjør med de rundt deg?


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now