• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

SKAMMEN

22.april 2016

Noe av det jeg vet at har bidratt til jeg har latt meg selv falle så langt ned er skammen. Skammen over å trenge andre mer enn jeg kan gi tilbake. Skammen over å være en helt annen enn det jeg ønsker. Skammen over å skjule for alle hvordan ting er, og det å konstant føle seg falsk fordi en skjuler. Skammen over å ikke «mestre» livet slik som alle andre. Skammen over å være lei seg helt uten grunn. Jeg har jo INGEN grunn til at livet skal være vanskelig. Ting har jo gått lett for meg – jeg har hatt en god barndom gode venner og alltid mestret skole og idrett.

Men hva om det er flere enn meg som skjuler, som ikke føler at de mestrer, eller at ting ikke alltid har noen mening. Kanskje det ikke er så unormalt å slite litt? Kanskje vi ikke trenger å skamme oss over hvordan vi har det fordi det ikke er så uvanlig å føle det sånn?

På Instagram, Facebook, i magasiner, på blogger og på TV er 90% av det som fremstilles det positive. Det som ikke er bra holder vi kjeft om, og skammer oss over. Hvilket sammenlikningsgrunnlag er det da vi gir hverandre?

Jeg har vanskelig for å tro at det er mulig at alt er rosenrødt hele tiden. Vi er bare mennesker. Mennesker med følelser – følelser som det et naturlig at svinger litt avhengig av hvilke situasjoner vi befinner oss i. Hva om vi alle turte å være litt mer ærlige, gi hverandre et litt mer rettferdig sammenlikningsgrunnlag?

Jeg sier ikke at alle skal legge frem sine problemer for alle og en hver. Men jeg er ganske sikker på at problemene blir mindre tvert vi tørr å dele med noen, og tvert vi vet at vi ikke er alene om å ha det tøft en gang i blandt. Uansett om du skammer deg over å være «svak» blir du vertfall ikke noe sterkere av å holde alt inni deg og la det sakte men sikkert bryte deg ned!


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now