• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

lær av mine feil

Kjære jenter og gutter der ute. Tenk deg om to ganger før du fortsetter hardkjøret mot kroppen din. Er dette trening og en livsstil som er holdbar over tid? Jeg lover deg at du ikke har lyst til å ende opp med brudd i begge hoftene som 22-åring fordi du er benskjør etter mange år med lite mat og overtrening. Kroppen din skal ikke bare være fin, eller fungere på topp nå - den skal vare livet ut. Ikke slit den ut for tidlig og "bruk den opp" mens du er ung. Ikke kjør på helt til det smeller, men start nå å høre på kroppen og gi den maten og hvilen den trenger.

Mange tenker sikkert at jeg nok en gang har fått som fortjent, men jeg er faktisk ikke enig. De siste 7-8månedene vet jeg at jeg har behandlet kroppen BRA. Jeg har trent mye, men ikke overtrent slik som før. Treningen har og kun vært basert på lyst, og null tvang. Jeg har vært flink å gi kroppen all næring den trenger og jeg har kommet meg opp på en normal vekt. Jeg har hørt på kroppen, hvilt og hatt fler treningsfri dager de siste månedene enn jeg har hatt totalt de forrige 5årene. Men vet du? Livet er ikke alltid rettferdig. Uansett har jeg valget om å takle dette på enn helt annen måte enn jeg gjorde sist. Ikke grave meg ned, ikke slutte spise, ikke tenke at livet er over fordi jeg ikke får trent. Ikke tenke at jeg ikke er verdt noe når jeg ikke kan prestere og vise at jeg kan noe, og ikke tenke at alle ville hatt det bedre uten meg - spesielt nå som jeg trenger litt ekstra hjelp. Faktisk kan jeg heller fokusere på alt det andre jeg kan bruke tiden til, styrke alle de andre sterke sidene mine, tenke at jeg er verdt noe uavhengig av hvordan jeg presterer. Kanskje er det nå jeg har muligheten til å vise hvor sterk jeg virkelig kan være? Spiseforstyrrelser har mange langsiktige konsekvenser mange ikke tenker over når de bare skal bli "litt tynnere" "litt sprekere" eller "litt flinkere". Det funker kanskje en periode, men kroppen din vil sakte men sikkert brytes ned. Og nei @sophieeliseblogg anoreksi er ikke en billig måte å bli tynn på. Den koster faktisk jævlig mye, i værste fall både liv, livsglede og fysisk helse. Jeg vet at en lærer best av å erfare selv, og at det er naturlig for oss å tenke at "det skjer ikke meg". Men vær så snill å hør på meg når jeg sier at det ikke er verdt å ofre liv og helse bare for å få trent og spist "riktig" eller å få drømmekroppen. Du er verdt så mye mer enn det!


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now