• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Livet gir deg alltid en ny sjanse

Jeg har satt meg et eneste mål for 2017, og det er å begynne å leve litt mer igjen. Jeg trenger rett og slett å avslutte dette ¨sykdoms-kapitlet¨ en gang for alle. Som jeg skrev i et tidligere innlegg ønsker jeg ikke at sykdommen skal være med på å definere hvem jeg er i samme grad som før, og jeg merker jeg trenger å få det hele litt på avstand for å gå fra å være 98% frisk til å bli helt frisk.

Heller enn å tenke og analysere så mye trenger jeg å begynne å virkelig leve igjen, og det lar seg ikke gjøre om jeg skal sitte her å tenke og skrive. Jeg vet at de friske tankene er på plass, men jeg trenger å få med kroppen på veien, og å faktisk kjenne på den friske delen av meg litt mer. Bruke mer tid med venner, på å gjøre dumme ting og le av det etterpå, heller enn å sitte her å synse eller å være kritisk til kroppspress, sosiale medier, idealer og hva andre måtte mene om trening og kosthold. Jeg vil finne lykken inni meg igjen, heller enn å skulle bevise for andre hvor glad jeg er, hvor frisk jeg er eller hvor langt jeg har kommet. Det hjelper ikke sitte å tenke friske tanker om en ikke også er ute å opplever og kjenner på at livet er bra!

Skal ikke se bort fra at jeg poster litt innimellom, men fremover ønsker jeg å heller ha et positivt fokus og å se fremover heller enn å grave meg ned i alt det triste som har skjedd i fortiden. Heller enn å nødvendigvis dele mine egne erfaringer vil jeg heller komme med med tips om gode artikler, podcaster og andre tips som kan hjelpe de som sliter mot et friskere liv, og som kan hjelpe de som ønsker mer innsikt i en slik sykdom til å få denne innsikten. Jeg kommer videre til å jobbe litt frivillig gjennom Spisfo Trondheim, holde noen foredrag innimellom om både det å bli frisk fra spiseforstyrrelser, og for å øke forståelsen rundt hva spiseforstyrrelser egentlig handler om. Og jeg ønsker fortsatt å snakke med dere jenter og gutter der ute som sliter og trenger noen å snakke med, som kan forstå hva dere går gjennom, så ikke nøl med å ta kontakt om du trenger både en skulder å noen å snakke med, som kanskje kan forstå. Jeg skulle gjerne kjempet kampen for hver og en av dere, men sannheten er at det kun er du som kan finne motivasjonen som kreves for å bli frisk, og du som til syvende og sist må kjempe kampen, selv om støtte på veier selvfølgelig har mye å si. Dette er en kamp du må kjempe for deg selv rett og slett, fordi DU fortjener å begynne å leve igjen, og du må finne ut hvorfor du ønsker å ta livet tilbake.

Selv om det kanskje kan virke egoistisk, handler det på ingen måte om at jeg ikke ønsker å hjelpe andre som er i den situasjonen jeg selv har vært i, eller at jeg ikke ønsker å bidra til en økt forståelse for psykiske sykdommer ved å være åpen. Jeg innser bare mine begrensninger, at jeg verken kan gjøre alle friske, eller prakke mine meninger om saker og ting over på alle andre til en hver tid. Selv om noe har funket for meg, og jeg gjerne vil gi råd som jeg tenker at kan gagne alle, betyr ikke dette at dette funker for alle, eller at folk ønsker disse rådene for den saks skyld. Det må nesten være opp til den enkelte å finne ut av hva en mener om saker og ting. Jeg ville egentlig bare si tusen takk for alle fine ord, alle gode råd, all forståelse og all støtte på veien, dere er virkelig en fantastisk gjeng, og jeg ønsker dere alt godt det kommende året.

Og du? Husk at det aldri er for sent å starte på nytt!


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now