• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Distanse fra kroppspresset

Som jeg og nevnte ved nyttår er jeg litt betenkt rundt det å blogge mye om spiseforstyrrelser om dagen.

Både fordi jeg selv ønsker å få litt mer distanse fra sykdommen, men og fordi jeg har innsett "mine begrensninger". Jeg skulle så gjerne hjulpet alle dere som sliter, men jeg er ingen ekspert, og til syvende og sist er det den som sliter som må finne motivasjonen til å bli frisk selv. Min vei er på ingen måte den rette for alle andre.

Det og stadig rette fokus mot slike problemer gjør kanskje ikke ting bedre for noen, men kan heller være med på å blusse opp problemer, og å skape for mye negativt fokus på trening og kropp. Kanskje er det da bedre å heller fokusere på nærliggende tema, som gode strategier for å bygge opp en god selvfølelse? Eller å finne andre ting å engasjere seg i? Akkurat dette syns jeg ukens episode av @treningspodden satte så fine ord på, og ville bare dele noen av fine @piaseeberg sine tips til hvordan hun distanserer seg fra kroppspress og dårlig selvfølelse:

1. Gjøre noe du mester som ikke handler om kropp (være med de du er glad i, studere, jobbe osv)

2. Jobbe med selvfølelsen som kommer innenfra heller enn å skulle fikse kropp og utseende utenfra

3. Kutte litt på mobilbruk og heller dyrke ekte sosiale relasjoner.

Sist men ikke minst viser de aller fleste studier på området at de som bruker sosiale medier mest også er de som føler mest på kroppspress og at dette går utover selvbildet (se f.eks Øyvind Rø sine studier).

Jeg er ikke i den minste tvil om at vi gjør oss selv en tjeneste om vi ikke hele tiden eksponerer oss med perfekte kropper eller insta-profiler med en perfekt hverdag. Vær smart, og følg kun de som gir deg en god form for inspirasjon!

Her er linken til episoden med treningspodden (episode 45): https://itun.es/no/bgAjbb.c?i=1000380830634 Og her er også to andre podcaster jeg vil anbefale med det samme: 1. Pia og Psyken med Ingeborg Senneset som gjest (episode 36) https://itun.es/no/2IpZbb.c?i=1000377946457 - snakker om spiseforstyrrelser og det å bli frisk fra dette. Anbefales å høre på om du vil forstå mer av egen spiseforstyrrelse og finne motivasjon til å bli frisk, eller om du er pårørende og ønsker å forstå mer av sykdommen. 2. Pia og Psyken med Tormod Huseby som gjest (episode 27): https://itun.es/no/2IpZbb.c?i=1000375332206 - snakker om mental helse i dagens samfunn, og om hvordan det på mange måter er en ¨missmatch¨ mellom god psykisk helse og krav i dagens samfunn. Kjempefin å høre om en føler seg alene om å slite eller å ikke være bra eller lykkelig ¨nok¨. Og her finner du litt mer Om Øyvind Rø sine studier: http://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/sosiale-medier-spiseforstyrrelser-1685652.ece


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now