• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Har vi misforstått dette med selvrealisering?

February 9, 2017

På en måte kan det virke som om mange har misfortsått dette med selvrealisering litt. Det handler nemlig ikke om å være egoistisk, å kun prioritere å jobbe mot de målene en setter for seg selv, eller å være fanatisk for å bli ¨en bedre utgave av seg selv¨. 

Det handler derimot om å gjøre ting for seg selv, som gjør at en har det bra, og dermed får overskudd til å være der for andre, og å bidra i noe større. Vi er sosiale av natur, og det å være en del av et større fellesskap, og å føle at en hører til har lenge vært sett på som et menneskelig behov vi alle har. 

 

Å heller jobbe mer bokstavelig med å ¨realisere seg selv¨ ved å søke utover for bekreftelse, ved å prestere på topp eller å se best mulig ut, har gang på gang blitt vist å IKKE gjøre oss særlig mye lykkeligere. Å derimot jobbe med å dyrke relasjoner, føle at en kan bidra og hjelpe andre og å være fortrolig med den en er her og nå, viser seg derimot i flere studier å bidra til en større lykke og på generell basis gi en bedre livskvalitet. 

 

For å dyrke relasjoner må en og tørre å være ærlig og vise hvem en faktisk er, både for seg selv og andre. Man må tørre å slippe folk inn, også bak den perfekte fasaden. Først da kan man virkelig bygge bånd og å kjenne å det å være betydningsfull og akseptert både av seg selv og andre for akkurat den en er. Selvfølgelig trenger en og en frisk kropp, et friskt hode, tid til å reflektere og ta vare på seg selv gjennom aktiviteter en gjør "for egen vinning" for å kunne være tilstede for andre og å bygge gode relasjoner. Samtidig kan vi ikke la fokuset på oss selv komme i veien for å være del av noe større, eller hindre oss fra å være nære andre.
 

 
 

 


 

 

Under finner du linker til to TED-talks som tar opp nettopp dette med  hvordan en best kan skape egen lykke (basert på vitenskaplige studier). I tillegg ligger link til ukens @ingefærpodcast der de snakker om både verdier, å gjøre det beste ut av hver dag og å glede andre. 

 

Linker til TED-talks:

The surprising science of happiness med Dan Gilbert

https://www.ted.com/talks/dan_gilbert_asks_why_are_we_happy

 

What makes a good life med Robert Waldinger

https://www.ted.com/talks/robert_waldinger_what_makes_a_good_life_lessons_from_the_longest_study_on_happiness 

 

Link til Podcast: https://itun.es/no/TDN7-.c?i=1000380821732

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now