• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Har vi misforstått dette med selvrealisering?

På en måte kan det virke som om mange har misfortsått dette med selvrealisering litt. Det handler nemlig ikke om å være egoistisk, å kun prioritere å jobbe mot de målene en setter for seg selv, eller å være fanatisk for å bli ¨en bedre utgave av seg selv¨.

Det handler derimot om å gjøre ting for seg selv, som gjør at en har det bra, og dermed får overskudd til å være der for andre, og å bidra i noe større. Vi er sosiale av natur, og det å være en del av et større fellesskap, og å føle at en hører til har lenge vært sett på som et menneskelig behov vi alle har.

Å heller jobbe mer bokstavelig med å ¨realisere seg selv¨ ved å søke utover for bekreftelse, ved å prestere på topp eller å se best mulig ut, har gang på gang blitt vist å IKKE gjøre oss særlig mye lykkeligere. Å derimot jobbe med å dyrke relasjoner, føle at en kan bidra og hjelpe andre og å være fortrolig med den en er her og nå, viser seg derimot i flere studier å bidra til en større lykke og på generell basis gi en bedre livskvalitet.

For å dyrke relasjoner må en og tørre å være ærlig og vise hvem en faktisk er, både for seg selv og andre. Man må tørre å slippe folk inn, også bak den perfekte fasaden. Først da kan man virkelig bygge bånd og å kjenne å det å være betydningsfull og akseptert både av seg selv og andre for akkurat den en er. Selvfølgelig trenger en og en frisk kropp, et friskt hode, tid til å reflektere og ta vare på seg selv gjennom aktiviteter en gjør "for egen vinning" for å kunne være tilstede for andre og å bygge gode relasjoner. Samtidig kan vi ikke la fokuset på oss selv komme i veien for å være del av noe større, eller hindre oss fra å være nære andre.

Under finner du linker til to TED-talks som tar opp nettopp dette med hvordan en best kan skape egen lykke (basert på vitenskaplige studier). I tillegg ligger link til ukens @ingefærpodcast der de snakker om både verdier, å gjøre det beste ut av hver dag og å glede andre.

Linker til TED-talks:

The surprising science of happiness med Dan Gilbert

https://www.ted.com/talks/dan_gilbert_asks_why_are_we_happy

What makes a good life med Robert Waldinger

https://www.ted.com/talks/robert_waldinger_what_makes_a_good_life_lessons_from_the_longest_study_on_happiness

Link til Podcast: https://itun.es/no/TDN7-.c?i=1000380821732


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now