• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Når er det nok?

Men du har jo ingen grunn til å være lei deg? Du som har hatt alt. En trygg oppvekst. Gode venner. Vært flink på skolen, flink i idrett. Vært godt likt, og alltid snill og glad. En normal kropp, og et utseende innenfor normalen. Støttende familie og et stort nettverk. En jobb du liker, og går det studiet du ønsker. Alt ligger til rette for at du skal ha det bra, men hvorfor smiler du ikke? Hvorfor er du ikke glad som alle andre? Hvorfor ligger du hjemme å gråter når andre drar ut? Hvorfor klarer du ikke snakke om det, eller forklare hva det er? Hvorfor klarer du ikke lenger ta vare på deg selv og de rundt deg? Hva er det som har skjedd som gjør at det er sånn? Hvorfor ser du ikke hvor bra du egentlig har det?

Tusen spørsmål, enda flere tanker, men ingen svar. Om det bare var så enkelt at man kunne sette ord på hva som er vanskelig. Hva som gjør at ting er sånn. Hadde det bare vært så enkelt, hadde man vel gjort noe med det? Hadde man bare vist ville det vel og vært enklere å innrømme - både for seg selv og andre at ja; det er vanskelig. Du tenker vel nå at du kanskje ikke er syk nok? Har det ikke fælt nok? Ikke tynn nok? Ødelegger ikke kroppen din, og livet ditt nok? Du fungerer kanskje i hverdagen. Går på skole/jobb, og har gode venner og en fin familie. Holder det gående, engasjerer deg, og klistrer på deg smilet. På innsiden skriker du. Vet at ting ikke skal være sånn, og at det du driver med er galt. En evig runddans med å ønske å ha det bedre, men ikke tørre å ta tak. Ikke ville trenge andre, ikke ville ta mot hjelp, ikke miste kontrollen og ikke være svak. Sånn levde jeg i mange år. Den evige dårlige samvittigheten og håpløsheten. Men hva skal egentlig til for at ting er fælt ¨nok¨ til å ta tak? Hvor mange måneder eller år skal du bruke på å ikke leve - bare eksistere? Sirkelen både må og kan brytes! Ja, du må være sårbar. Ja, du må innrømme både for deg selv og andre at ting er dritt nå, og at det kanskje ikke er en fasit på HVORFOR det er sånn. Ja, du må jobbe for å komme deg opp, men det er mulig. Det er verdt det, og det blir bedre.

¨Be strong enough to stand alone, smart enough to know when you need help, and brave enough to ask for it¨.


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now