• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Ensomhet og skam

Jeg er en person som gjerne trenger litt tid for meg selv innimellom, men ikke hele tiden. Likevel er det lett å gjemme seg bak "trives i eget selskap" når en er redd for å bli avvist, er det ikke?

Når en trekker seg tilbake fordi en tenker at en ikke er bra nok for andre, blir det fort veldig vondt og ensomt. Enda mer ensomt når en ikke en gang er bra nok for en selv, og liker sitt eget selskap. Når en ikke engang har sin egen støtte mot det vanskelige, og eies av skammen over å slite.

Mat å trening er lett å ta kontroll over når følelsene er bare kaos. Enten det er å begrense maten, eller spise/trene for å få tankene over på andre ting. Dette kan virke som hovedproblemet, men kanskje ligger noe annet bak?

Jeg vet jeg har sakt det før, men om ensomheten skal bli mindre må skammen bort, og problemene må deles. Du er neppe alene, selv om skammen sier det. Ingen har akkurat dine problemer, men de fleste av oss opplever noe vanskelig innimellom. Aksepter at det er vanskelig, heller enn å skyv følelsene bort. Skammen vil ikke at du skal forstå det vanskelige, for da vil jo problemene og skammen etterhvert bli mindre! Klarer du ikke snakke med noen, prøv å vis at alt ikke er bare smil. La andre få lov til å vise at de bryr seg.

Du føler deg kanskje alene, men jeg vedder på at du har flere enn du tror rundt deg. Klarer du heller ikke slippe opp? Bryt muren hvertfall for deg selv, og skriv ned det vanskelige. Tør å kjenne etter, og prøv å sortere kaoset slik at du kan forstå skammen og ensomheten litt mer. Endringer gjør gjerne vondt i starten, men noen ganger er det vondere å la være..


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now