• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

#minkropperbranok

Min kropp. Alle gangene jeg har kritisert deg for at du ikke er rask nok, sterk nok, fin nok. For de små puppene, strekkmerkene på lårene, mellomrommet mellom tennene, de korte beina, de lange spagetti-armene og ballongmagen etter at jeg har spist. At du ikke eier rytme eller koordinasjon, og at du er ¨svak¨ og lett blir skadet. Glemte jo helt at du holdt ut med meg da jeg behandlet deg som værst, at du er den som gjør det mulig for meg å ut å nyte naturen, være i aktivitet, trene styrke, gjøre ting sammen med de jeg er glad i, gi omsorg til de rundt meg, smile og le til jeg har tårer i øynene, jobbe med det jeg elsker, studere, synge, si mine meninger, kose med hunden min, gråte og få ut frustrasjon, men og få klemmer og trøst. Min kropp er søren meg mye mer enn bra nok! Inspirert av den fine #postitgeriljaen aksjonen på onsdag har jeg lyst til å ta den litt videre. Jeg er veldig enig i at det å fortelle hverandre at de er bra, og at vi må fokusere på viktigere ting enn kropp og utseendet, men vi må også klare å tro på at vi selv er bra nok, og ikke bare høre det fra andre. Hva er det du får til? Hva er det du liker å gjøre, som kroppen din lar deg få muligheten til å gjøre? Hvilke gode egenskaper har DU? Greia er enkel: Ta et bilde av deg selv når du gjør noe du liker å gjøre, eller skriv hva du LIKER med kroppen din (gjerne egenskaper), og hashtag bildet med #minkropperbranok

Legger til noen noen tips til hvordan en kan endre tankemønstret bittelitt: 1. Bli bevist på hvilke negative ting du sier til deg selv. Dette kan være alt fra at du ikke får til ting, at du ikke er smart nok, ikke fin nok, ikke sprek nok, at andre er bedre enn deg på ting, at du har for lite tid til å prioritere venner og kjæreste, at du ikke har rytme etc. 2. Prøv å tenk gjennom disse «sannhetene» på en mer objektiv og kritisk måte. Hva har det å si om du er dårlig til å løpe om du egentlig liker bedre å spille piano? Er det virkelig sånn at du er så dum, eller er dette noe du bare tenker selv? Hva er dine fine egenskaper? Kan ikke disse veie opp for de svake sidene på samme måte som det du tenker at det gjør for andre? Er det realistisk at du må trene dobbelt så mye som andre for å ha den samme formen? 3. For å klare å endre vanen trenger vi ofte påminner underveis. Finn deg gjerne en påminner i form av et symbol som dukker opp når de negative tankene kommer, slik at du klarer å swiche til et mer positivt tankemønster. Dette kan være så enkelt som å ha en liten lapp på speilet som sier «smil» eller «du er unik». Denne kan minne deg på at du heller enn å se alle feil og det du ikke liker med deg selv, bør tenke over de bra tingene du ser i speilet som at du har god helse, en kropp som kan jobbe, gå, løpe, løfte eller at du er smart, kreativ og omsorgsfull og at det er viktigere enn om du har en god hårdag eller ser supertrent ut. Vi nordmenn har ofte veldig vanskelig for å skryte av oss selv (jævla janteloven..) og det kan derfor være lurt å spørre andre om hva de tenker at er dine sterke sider når du «utfordrer sannhetene» i punktet over. 4. For hver gang du klarer å heller bruke de gode tankene og ikke de negative blir dette i større grad en vane. Enkelte studier har vist at det bare krever at en gjør noe mellom 5-10 ganger før det begynner å bli en vane, andre viser at det tar ca. 21 dager - ting kan altså endres relativt kjapt! Som sagt krever det faktisk litt innsats å endre en vane, men det er nå en gang sånn at ting som en må jobbe litt for er de som er mest verdt i lengden. Jeg vet jeg har skrevet dette før, men vi har faktisk selv ansvar for hvordan vi har det. Om du vil ha det bedre må du faktisk legge inn en innsats for å endre noe, men det er som regel verdt innsatsen til slutt! «Nothing worth having comes easy»


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now