• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Ukens tips

Ukens tips blir å høre på den relativt nye podcasten ¨uforstyrra¨ som er laget av ROS (rådgivning for spiseforstyrrelser). Mange fine episoder der mennesker som har slitt med et anstrengt forhold til mat, kropp og selvbilde forteller litt om sine erfaringer ble med sykdom, men og å bli bedre av det, og ikke minst få det bedre med seg selv. Jeg har både kjent meg igjen i mye både når det kommer til sykdom, men og når det kommer til hva som funker for å bli bedre av en spiseforstyrrelse. God hjelp til både refleksjon, men og gode verktøy på veien mot å ha det bedre med andre ord! Link til podcasten: https://itunes.apple.com/no/podcast/uforstyrra/id1453386533?l=nb&mt=2 I tillegg vil jeg nevne ROS sin nye kampanje: kampanje #førstesteget, der alle oppfordres til å SI DET TIL NOEN når forholdet til mat og kropp har blitt vanskelig.

Det føles kanskje vanskelig å ta tak i ting der og da, at du skammer deg eller at du tenker det er for ¨små¨ problemer i forhold til alle andres, MEN jeg lover deg at det føles ti tusen ganger bedre når man bare får lettet litt på tankene. Skammen lar tankene og ensomheten rundt dem vokse, mens det å snakke om det i stor grad er med på å ufarliggjøre, og gjør det lettere å kjempe mot negative tanker før de blir for store. Mye bedre på sikt å ta tak i småting før de blir noe stort, heller enn å vente til det har vokst seg stort før man gjør noe med det. Snakk med en venn du stoler på, snakk med lege/helsesøster, snakk med noen på chatten til SPISFO eller NETTROS, snakk med meg eller snakk med foreldrene - det viktigste er å snakke med NOEN, uansett hvem.


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now