• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Rollemodell

At vi lærer mer av erfaring enn av det vi hører gjør seg og gjeldende når det kommer til rollemodeller. Hva de vi ser opp til fokuserer på og legger vekt på oppleves som det mest verdifulle, og vi vil selv legge mye verdi i disse områdene når vi ¨kjenner etter¨ om vi er ¨bra nok¨. Hva tror dere for eksempel setter seg mest i hodet til en 12år gammel jente av å se at mor å ser seg i speilet og snakker om at hun burde gått ned noen kilo, vært flinkere til å trene, flinkere til å gjøre det fint hjemme, flinkere til å lage middag osv, eller å bli fortalt ¨gjør ditt beste, så er det bra nok¨? Jeg tenker det første, og at det blir vanskelig å tro på at en selv er bra nok uansett, når samme regel åpenbart ikke gjelder for mamma/rollemodell. Hva om mamma her heller hadde satt fokus på alle de fantastiske egenskapene hun har, som å ta vare på alle rundt seg, sette alle andre i første rekke, ha en jobb i tillegg til å være mor, kone og datter på fulltid. Evnen til å gi de beste klemmene, og de beste rådene når en trenger dem. Evnen til å få alle rundt til å føle seg sett og godtatt for den en er. Evnen til å jobbe på får å få all logistikk og alle ender til å møtes, uansett hvor sliten hun er. Hva hadde det formidlet til de rundt versus snakken om utseende og det hun ikke rekker? Jeg mener ikke at det for alle er riktig å hele tiden fokusere på det inni oss, og det er ABSOLUTT lov til å ha et ønske om å føle seg vel, og å se bra ut. Samtidig tror jeg vi ofte sier ting uten å tenke over hvordan det spiller inn på andre, og at det nesten blir en vane å stå å finne feil når vi ser oss i speilet, eller å snakke oss selv ned når vi snakker med andre. Kanskje kunne bevissthet rundt dette i det minste dempet prestasjonspress og ytre fokus for de som kommer etter oss? Hva tenker du?


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now