• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Noen ganger er det du trenger å høre det siste du vil høre

April 28, 2019

Det er lett å være etterpåklok.
Det er lett for meg å sitte her å skrive, eller å snakke med andre om hvordan en kan tilrettelegge for å forebygge mot spiseforstyrrelser og et negativt selvbilde. Snakke om hvorfor det er viktig å lytte til kroppen, gi den maten den trenger, ikke ha for mye fokus på utseende og kropp eller å ikke bry seg så mye om hva andre skulle mene.
Det er lett å fortelle at en må ta tak i problemer rundt mat og trening før de går for langt, slik at du ikke ender opp med benskjørhet og brudd etter brudd, forstyrrelser i hormoner, depresjoner, trøblete mage, at du ikke kan få barn og ikke minst vanskeligheter med å skape gode relasjoner senere.

Sannheten er at mange fortalte meg og alle disse konsekvensene i mange år mens jeg var syk, men at jeg ikke ville høre fordi jeg tenkte at dette var den eneste måten å håndtere vanskelige følelser inni meg på.

Å rette pekefingeren mot alt en gjør feil fører ikke nødvendigvis til mer motivasjon til å ta tak i ting, og det føles nesten lettere å lukke ørene til det du ikke vil høre. Opplever man derimot forståelse fra den/de en snakker med om at ¨ja dette er vanskelig¨, og ¨ja, jeg skjønner at dette er viktig for deg¨, samtidig som en formilder at det finnes flere andre måter å enten håndtere de problemene en har som et lavt selvbilde, stress, traumer osv, eller andre måter å nå de målene en har, som for eksempel å jobbe mot en god helse og en strek og veltrent kropp. Frykten fra å bli fratatt ens eneste mestringsstrategi for livet, eller å ikke få lov til å ha fokus på det en selv ser som viktig hindrer nok litt for mange i å tørre å prøve å komme ut av en negativ runddans med mat og trening.

Det siste jeg vil med å skrive her og på bloggen er å nettopp sette pekefigeren å sier at det du gjør er feil, og jeg sier på ingen måte at jeg har løsningen på alles problemer. Bare vit at det er mulig å finne andre måter å håndtere det du bærer på, og andre måter å jobbe med et godt forhold til egen kropp!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now