• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Noen ganger er det du trenger å høre det siste du vil høre

Det er lett å være etterpåklok. Det er lett for meg å sitte her å skrive, eller å snakke med andre om hvordan en kan tilrettelegge for å forebygge mot spiseforstyrrelser og et negativt selvbilde. Snakke om hvorfor det er viktig å lytte til kroppen, gi den maten den trenger, ikke ha for mye fokus på utseende og kropp eller å ikke bry seg så mye om hva andre skulle mene. Det er lett å fortelle at en må ta tak i problemer rundt mat og trening før de går for langt, slik at du ikke ender opp med benskjørhet og brudd etter brudd, forstyrrelser i hormoner, depresjoner, trøblete mage, at du ikke kan få barn og ikke minst vanskeligheter med å skape gode relasjoner senere. Sannheten er at mange fortalte meg og alle disse konsekvensene i mange år mens jeg var syk, men at jeg ikke ville høre fordi jeg tenkte at dette var den eneste måten å håndtere vanskelige følelser inni meg på. Å rette pekefingeren mot alt en gjør feil fører ikke nødvendigvis til mer motivasjon til å ta tak i ting, og det føles nesten lettere å lukke ørene til det du ikke vil høre. Opplever man derimot forståelse fra den/de en snakker med om at ¨ja dette er vanskelig¨, og ¨ja, jeg skjønner at dette er viktig for deg¨, samtidig som en formilder at det finnes flere andre måter å enten håndtere de problemene en har som et lavt selvbilde, stress, traumer osv, eller andre måter å nå de målene en har, som for eksempel å jobbe mot en god helse og en strek og veltrent kropp. Frykten fra å bli fratatt ens eneste mestringsstrategi for livet, eller å ikke få lov til å ha fokus på det en selv ser som viktig hindrer nok litt for mange i å tørre å prøve å komme ut av en negativ runddans med mat og trening. Det siste jeg vil med å skrive her og på bloggen er å nettopp sette pekefigeren å sier at det du gjør er feil, og jeg sier på ingen måte at jeg har løsningen på alles problemer. Bare vit at det er mulig å finne andre måter å håndtere det du bærer på, og andre måter å jobbe med et godt forhold til egen kropp!


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now