• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Spiseforstyrrelser tar ikke ferie

¨Det er så mange minner fra ferieturer med familie og venner. Minner som skulle vært gode, men som for det meste føles vonde. Jeg følte meg så alene. Alene i kampen. Alle andre hadde jo ferie? Jeg kunne ikke ødelegge ferien for mamma og pappa. Periodevis kunne jeg se at de nære rundt meg ble påvirket av at jeg hadde det vanskelig. Det gjorde vondt, men bare til en viss grad. På en måte brydde jeg meg ikke, fordi jeg brydde meg aller mest bare om kroppen min.

Når jeg skriver dette feller jeg en tåre med tanken på at jeg ikke brydde meg om jeg ødela ferien til de jeg er mest glad i. Jeg hadde «tunnelsyn» som for det meste bare så kropp, vekt og mat som betydningsfullt. Den bunnløse følelsen av tristhet som treffer meg ved tanken på alle feriene med øyeblikk og minner som jeg ikke klarte å nyte gjør vondt. Jeg vil så gjerne ta tiden tilbake. Jeg vil dra til Frankrike med mamma og pappa, spise middag på restaurant å snakke om livet. Livet som innebærer så uendelig mye mer enn kropp og utseendet.

Jeg tror at følelsen av sorg og tap er naturlig og gjenkjennelig for mange som har slitt med lignende problematikk. Jeg tror at dersom en kjenner mye på dette kan det være godt å minne seg selv på at det er greit tilgi seg selv for at en var syk. For meg var spiseforstyrrelsen min daværende måte å takle livet på. Jeg hadde ikke noen andre redskaper for hånden på den tiden og kunne derfor ikke gjort noe annerledes.¨ (Utdrag fra nettos.no sin artikkel ¨ferie¨ av @elinheitmann)

Jeg vet så alt for godt hvor vanskelig det kan være for deg som sliter med en spiseforstyrrelse nå som ferien er her, og ville derfor dele denne fine artikkelen som Elin har skrevet for ROS. På slutten av artikkelen kommer noen gode råd som kanskje kan gjøre at ferien går litt mer smertefritt både for deg og familien, og på nettos.no kan du videre få hjelp til å ta tak i problematikken via chat, samtaler osv. Vit at du ikke er alene, og at det er lov å ha det vanskelig også i ferier, selv om alle andre ser ut til å peake lykken litt ekstra. Men vit og at det finnes håp, og at det finnes hjelp til å ikke alltid skulle ha det sånn! Link til artikkelen: https://nettros.no/ferie/?fbclid=IwAR1nsDjMFqUNT7KJ5IJzk8mH2s_j24XZf7coPC9QKsKSr3nXfacLlx3geVs


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now