• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

#snakkomdet

Smerte og sorg blir både mindre i omfang, og mindre skremmende om den blir sett og anerkjent. Ikke bare at andre ser deg, men og at du selv aksepterer at det vonde er der. Ensomhet er like mye å føle at en er alene med følelser, som å være fysisk alene, noe et økende antall ensomme i dagens samfunn understreker tydelig. Alle har sitt, selv om ikke alle snakker om det. Mange kaver seg unna, og unngår heller det vonde. Gjør seg uangripelige ved å skulle gjøre alt perfekt, kompenserer med konkret kontroll på andre områder eller å fjerner seg fra relasjoner og/eller følelser som oppleves vonde. Det funker en stund, men ikke for alltid. I alle fall ikke om intensjonen er å leve et godt liv uten indre uro til en hver tid. Du skal selvfølgelig ikke dele alt med alle, men alt kan deles med noen.

Å skrive ned eller snakke om krenkelser og følelser kan jobbe dem ut av kroppen så vi ikke kverner på dem, og lar de vokse seg store. Vi kan sette punktum, akseptere det som har vært og gå videre. Å dele det sårbare (og gjerne skamfulle) med noen vi er trygge på skaper muligheten for å bli akseptert for "hele oss" og ikke bare de bra delene. Å få andres perspektiv på at ting som har blitt sagt eller gjort ikke nødvendigvis var riktig, eller at du kan ha tolket ting på en annen måte enn de var ment kan utfordre "sannheter" vi har skapt oss, og som ødelegger for oss. Å åpne om skammen, og å oppdage at andre tåler deg for den du er, og de følelsene du har gjør at du etterhvert også tåler disse tankene og følelsene - uten og tenke at det er noe feil med deg. Vi blir den vi er i relasjon til andre, og vi trenger relasjoner for å ha det bra. Sterkere sammen rett og slett. #snakkomdet #førstesteget


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now