• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Hvorfor mener du det du mener?

Jeg har alltid latt meg fascinere av både forskjellighet, og de fysiske og psykiske tingene som gjør at vi blir forskjellige. Inni mitt eget hode liker jeg å tro at jeg er åpen og ønsker å møte andre med et åpent sinn, men etter å ha hørt episoden «hvorfor mener du det du mener» av Ekko podcast er jeg nesten litt i tvil. Jeg omgås jo, og søker inspirasjon fra folk som stort sett er relativt like meg, og har like meninger med meg om det meste (selvfølgelig ikke alt). Jeg prøver være tøffere på å si de meningene jeg vet alle andre har, men ser jo at jeg innimellom velger hva jeg snakker om ut fra hvem jeg snakker med. Nettopp derfor bekreftes tankene om det jeg mener er riktig, og jeg tar inn lite informasjon som ikke er i tråd med «mine sannheter».

Både sosial bakgrunn, alder, etnisitet osv er jo utvilsomt med å påvirke meningene mine uansett om jeg vil det eller ikke, men hvor mye påvirker det egentlig? Ikke minst; hvorfor er vi så redde for å ha meninger andre er uenige i?

Liker vi de som har stabile meninger og står støtt i de, eller de som endrer mening om ting når de får ny kunnskap og perspektiv? Anbefaler å lytte til episoden og bli om ikke mer klok på egne meninger, hvertfall mer bevisst hvorfor vi ofte mener det vi mener. Kanskje klarer vi å møte andres adferd, meninger og holdninger med en litt mindre dømmende holdning om vi bare tørr å være litt mer nyskjerrig på hva som ligger bak 🤓 Uansett; fin uke videre til alle dere fine folka 🌸❤️


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now