• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Lykken i livet

Vi vil alle bli det og jobber stadig for det, men hvorfor er dette med lykke så komplisert?

Når vi prøver for hardt blir vi sjelden lykkeligere, og hva som gjør oss lykkelig er definitivt ikke det samme for alle. MEN det finnes noen «generelle» ting en kan fokusere litt mer på for å ha det litt bedre.

Under har du 5 hverdagstips for lykke, fra lykkeforsker Ragnhild Bang Nes, og 3 episoder av gode podcaster om lykke. Fem hverdagsgleder: 1. Invester i relasjoner - bruk tid med de du er glad i rett og slett, og vær åpen for at det er mulig å skape nye sterke relasjoner med noen du ikke kjenner så godt, eller ikke kjenner i det hele tatt. Vi må bare være nyskjerrige på hverandre og ikke minst gi andre en sjans til å bli kjent med oss for den vi er.

2. Vær fysisk aktiv (men ikke overdriv) - I en stressa hverdag blir trening ekstra stress for kroppen. Noen ganger er det nok å gå en tur eller gjøre hagearbeid for å bevege på skrotten. Aktivitet ute i naturen gir nok en ekstra boost sammenliknet med å trene inne, men det er liten tvil om at en god gruppetime eller en rå styrkeøkt er med å frigi masse lykkehormoner)

3. Være tilstede i øyeblikket. Det kan være å nyte at solen varmer i ansiktet, eller legge merke til løvet som blir gyllent, vinden som rusker i håret når det nærmer seg høst. Reflekter over erfaringene du gjør deg og tenk over noen fine ting hver dag.

4. Lær noe nytt! Om det er å lese en fagbok, lære et språk, lære å fikse noe på egenhånd eller å teste en ny aktivitet. 5. Gjør noe godt for andre. Små ting betyr mer en vi tror! Det kan være så enkelt som et smil til en ukjent, eller en klem til noen vi bryr oss om. Å føle at vi er meningsfulle i en større sammenheng, og at vi har betydning for andre gir utvilsomt godfølelsen uansett hvordan vi viser denne omtanken.

3 podcaster om lykke: Ekko podcast og episoden ¨lykke ligger i genene¨ (https://podcasts.apple.com/no/podcast/lykke-ligger-i-genene/id417932648?i=1000439593651&l=nb)

Ingefær podcast episode 134 ¨om lykke og hvordan bli lykkeligere¨(https://podcasts.apple.com/no/podcast/episode-134-om-lykke-og-hvordan-bli-lykkeligere/id1055815533?i=1000437288183&l=nb) Pia og psyken episode 124 ¨Om lykke og livskvalitet, med forsker Ragnhild Bang Nes¨ (https://podcasts.apple.com/no/podcast/124-om-lykke-og-livskvalitet-med-forsker-ragnhild-bang-nes/id1103952054?i=1000426956785&l=nb)


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now