• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Hva med gutta?

¨Han begynner å bli sliten nå, men knyter på seg joggeskoa mens han ser bakgrunnsbildet på mobilen ¨go hard or go home¨. Men han løper tenker han på dagen alt skal være verdt det. Dagen han får drømmekroppen, og alle treningstimene kommer til syne. Dagen alle tidlige morgener med trening før skolen og alle timene på treningsstudioet på kveldene skal gi de resultatene gutta på gymmet lover.

Frokosten droppes til fordel for en proteinshake, og det samme skjer med lunchen. Mammas skiver bygger tross alt ikke muskler, det er jo kun protein som gir gains. Middagen blir tørrstekt kjøtt, karbonadedeig eller kylling med brokkoli og ris før trening står for tur. Etter x antall timer på gymmet hiver han i seg en shake og noen riskaker før han drar hjem og legger seg og lader opp til akkurat samme prosedyre dagen etter.

Foreldrene skryter til andre av at han har blitt så voksen og fornuftig. Trener og spiser sunt, og vil heller være hjemme på lørdagskveldene en å drikke seg full.

I starten er alt fett. Musklene pumpes opp, og det lille underhudsfettet forsvinner slik at musklene kommer mer til syne. Så stopper det liksom litt opp. Treningen går tungt, og framgangen kommer ikke på samme måte som før. Skolen er det bare å gi opp, fordi det overskuddet treningen brukte å gi er fraværende, og han klarer ikke lenger konsentrere seg. Han merker det er tyngre å henge med i samtalene med gutta, særlig når de snakker om det gøye de gjorde på fest i helga, eller da de var på banen å spilte ball. Han hadde jo måttet få inn de daglige timene styrketrening, og kunne ikke være med. I det siste har han vurdert å spørre noen av de store gutta på gymmet hvor de får tak i disse steroidene han har lest om, og sett at de bruker. Bare for å få litt drahjelp i treningen, nå når alt går så tungt…..¨

Vi har kanskje blitt flinkere til å sette lys på det med jevne mellomrom, men får egentlig gutter som sliter med ulike former for spiseforstyrrelser egentlig den hjelpen de trenger?

Det er gjerne lettere å fange opp, og å gi hjelp når flinke piker blir for flinke med maten og treningen, men hva med disse flinke gutta? Hva gjør vi for å fange opp, og hjelpe dem? Jeg har ikke svaret, men tenker at økt kunnskap om sykdomsbildet og symptomer i det minste er et skritt på veien mot å vertfall se, og fange opp flere som sliter. Både @treningspodden og Ekko podcast har her veldig gode episoder om nettopp dette, der du får mye god informasjon og kunnskap om nettopp spiseforstyrrelser og overdrevent fokus på muskler hos unge gutter. Lytt og lær! Link til episoden «episoden om det man ikke snakker om» i sammarbeid med @antidopingnorge og @nettros https://podcasts.apple.com/no/podcast/treningspodden/id1092985217?l=nb&i=1000423669036 Link til episoden ¨farlige muskler¨ https://podcasts.apple.com/no/podcast/ekko/id417932648?l=nb#episodeGuid=nrk.no-poddkast-20062-117547-16.05.2017%2B10%253a31%253a00


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now