• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Gode minner forebygger depresjon

Gode minner kan forebygge depresjon. Det har vertfall norske Adrian Dahl Askelund og en forskergruppe ved Cambridge University vist. I deres studie der de så på hva som skilte de som hadde slitt med depresjoner, og de som ikke hadde gjort det. Hovedforskjellen mellom de to gruppene var her overraskende tydelig, og en så at de som ikke hadde slitt med depresjon hadde lettere for å tenke tilbake på gode minner, og å huske flere detaljer fra de gode minnene. Mulig de som lettere husket gode minner og hadde flere gode minner de kunne se tilbake på, sammenliknet med de som hadde hatt depresjon(er), men det at det er forskjeller i detaljnivået i hvor godt en husket gode minner, og hvor lett en hentet opp dem er interessant. Kanskje er vi som har vært deprimerte på et vis dårligere til å være tilstede i de gode situasjonene vi opplever, og dermed husker mindre fra dem? Eller at en er dårligere til å tenke tilbake på det som har vært fint tidligere med jevne mellomrom, og dermed glemmer det litt? Take home message er vel uansett; bruk tiden på å skape gode minner der du virkelig er tilstede i det som skjer. Kjenn på luktene, følelsene, se rundt deg og reflekter over hva du er takknemlig for der og da. Bygg deg robust rett og slett! Sist men ikke minst; vær flink til å ta opp og se tilbake på gode minner de dagene som er tunge, lev deg litt inn i det, kjenn gode følelser, og aldri mist håpet om at det kommer gode minner i fremtiden og 🌸 PS! Se innlegget ¨lykken i livet¨ for fem gode tips til hva som gjør oss lykkelige, og kanskje er med på å skape flere gode minner.


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now