• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Finne verdi i fellesskapet

I det siste har jeg tenkt en del på hvor mye mestring og verdi i det ligger i å engasjere seg i noe (miljø, samfunn, politikk, frivillig arbeid, flyktninger - hva som helst). Det å se at en faktisk kan utgjøre en forskjell! At valgene en tar har betydning for noe større enn en selv gjør at en automatisk føler seg mer meningsfull og verdifull fordi man anerkjenner seg selv ved å gi seg selv muligheten til å ha en stemme. Samtidig hjelper det oss å flytte fokus litt bort fra oss selv, og eventuelle selvdestruktive tanker og mønstre. Rett og slett en vinn-vinn! Du mestrer, samtidig som noen andre får det bedre. Det høres kanskje ut som et ork å engasjere seg i saker fordi man enten har nok med sitt, eller at en ikke har så mye kjennskap til for eksempel miljø, politikk eller flyktninger, ENNÅ. Merk ennå, fordi du kommer til å få denne kunnskapen på veien, i tillegg til overskuddet og mestringen i det gir å både lære noe nytt og å bidra for noen andre. Ref innlegget jeg skrev om Lykkeforskerens ¨5 tips for hverdagslykke¨ fyller frivillig arbeid eller engasjement i ulike saker både det å lære noe nytt, å gjøre noe godt for andre, å investere i relasjoner fordi du kommer i kontakt med andre engasjerte og blir kjent med nye mennesker, oog du er tilstede der og da, fordi du lar saken komme i fokus heller enn å dvele ved ting som har skjedd, eller å tenke på ting som kan skje. 

 Du, som alle andre har masse bra og komme med bare man tørr å gå litt inn for det. Så gi det en sjans, og finn noe litt interessant - lær litt mer (google, spør noen) og engasjer deg!


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now