• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Traumer

Forrige uke hadde fantastiske @piaogpsyken en episode om traumer (link nederst) som virkelig satte igang en del tanker for min del. Her kommer det frem en litt annen tilnærming til arbeid med traumer og psykisk uhelse relatert til traumene. Ikke minst et mye mer positivt syn på ¨den syke¨, der en ikke snakker om ¨hva som er feil med deg¨ men heller ¨hva som har skjedd deg - hva har du vært igjennom, og hvordan påvirker det hva du føler¨.

I motsetning til en passiv inngang til problemene der en sitter og snakker om problemet uten å utfordre følelsene og frykten bak problemet, heller ha en aktiv inngang til problemene, der en tenker at dette er noe jeg kan komme videre fra, og tenke annerledes rundt.

Jeg tror utvilsomt det i mange tilfeller kan være nøkkelen til å komme videre å utfordre seg selv til å erfare ubehagelige følelser på nytt for å oppleve at minnene/frykten vi knytter til følelsen ikke nødvendigvis er reell. Vi trenger rett å slett å erfare at der går bra heller enn å bli fortalt og å snakke om at det går bra for å se at det ikke er noe å bekymre seg for. Handling og erfaring påvirker mer enn ord, og vi tror det ofte ikke før vi får se det selv. På samme måte som vi lærer mer av hva andre gjør, enn det de sier til oss, må vi selv og se verdien av å flytte fokus på andre områder, og å mestre andre områder for å innse at det er positivt å gå ut av gamle tankemønstre og adferdsmønstre.

Jeg kan selvfølgelig bare snakke for meg selv, men hør gjerne episoden og tenk litt over hvordan du møter problemer og jobber med dem for å komme videre. Kanskje har mange noe å hente her?

Fin uke ønskes uansett til hele gjengen ❤️

Link til episoden: https://podcasts.apple.com/no/podcast/145-om-traumer-og-bearbeiding-av-dem-med-janina-fisher/id1103952054?i=1000450421881&l=nb


Join My Mailing List
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now